fbpx

5 načina kako da se vratite u formu posle praznika!

Početak vežbanja ili vraćanje u trening posle Božićno novogodišnjih praznika želja je i cilj velikog broja ljudi. Sam početak je najteži korak, podizanje zadnjice iz kauča posle obilnih jela i dosta alkoholnih pića je veliki izazov. Međutim kada se otrgnete iz stanja mirovanja osećaćete se mnogo bolje. Postoji nekoliko načina kako da lakše krenete sa vežbanjem:

  • Odredite ciljeve

Ciljevi su jedan od najvažnijih faktora koji nas motivišu. Cilj ne mora biti uvek prevelik zalogaj, razložite ga na nekoliko manjih celina. Npr. odredite da ćete trenirati 2-3 puta nedeljno, redukovaćete ishranu i biti istrajni. Nekoliko manjih ciljeva će vas voditi do glavnog cilja, npr. da sa planom treninga u periodu 6 meseci redukujete telesnu težinu i definišete telo.

  • Pronađite partnera za vežbanje

Udruživanje sa vama bliskom osobom može vam olakšati stres odlazaka na trening, vežbanja i redovnosti. Bilo da vam je to dobar prijatelj, emotivni partner ili neko iz familije, osim zajedničke podrške u vežbanju može vam podići dozu odgovornosti i podrške. Takodje možete kombinovati vežbanje u druženje.

  • Budite istrajni

Redovnost je ključna stvar. Nema instant rešenja. Što redovniji budete to će rezultati biti vidljiviji. Ne treba vam puno vremena da stvorite naviku, koja vas čini boljim. Sa EMS treningom već posle prvog seta treninga videćete vidljive rezultate. 2 do 3 treninga nedeljno od po 20 minuta doneće vam brojne benefite.

  • Uključite porodicu

Ako imate porodicu uključite ih u vašu misiju. Zatražite njihovu podršku, ako imate decu možete ih dovesti u studio da budu sa vama, da vas gledaju, da vežbaju sa vama, da gledaju video program. Trening traje 20 min i deci neće biti dosadno za to vreme. Ako ne pokušate nećete znati.

  • Uživajte u vežbanju

U Joe Fitness EMS Studiu rad se zasniva na principu personalnog treninga na bazi EMS sistema. Personalni trener u razgovoru i radu sa vama naći će program rada koji vam odgovara i koji će dovesti do ciljeva koje ste zamislili. Treninzi su zanimljivi, inovativni, dinamični, funkcionalni. Treneri su tu da vam pomognu, da vas koriguju i motivišu za uspešan rad.

Ako ne probate nećete znati!

Share this post