fbpx

Da li je EMS efikasan protiv celulita?!

Celulit je jedan od najčešćih problema današnjice, pogadja veliki procenat ljudi, najvećim delom žene, nezavisno od težine,starosne dobi itd. Pretpostavlja se da čak 90% žena ima problema sa celulitom. Boriti se protiv sindroma narandžine kore je veoma teško, ponekad čak inemoguće ako je u pitanju napredna faza.

Postoji nekoliko metoda borbe protiv celulita, jedanod njih je i elektrostimulacija, EMS trening, koji pored smanjenja i uklanjanja celulita ima i razne druge benefite na vaše telo u smislu estetike i zdravlja.

Rezultati EMS treninga protiv celulita zavise odnačina života koji vodite i raznih spoljnih faktora. Oni su različiti i zavise od nekoliko faktora, loša ishrana, prekomerna težina, trudnoća, korišćenje nekih medikamenata, genetika. . .

Treba da znate da do potpunih rezulatata nije dovoljno samo trening EMS sistemom, nego i zdrava i pravilna ishrana i dobra hidriranost organizma.

Šta je celulit i zašto se pojavljuje?

Celulit nastaje taloženjem i akumulacijom masti u potkožnom tkivu na različitim regijama tela. Uglavnom su najugroženiji predeli guze, stomaka, butina. Uzroci nastanka celulita su različiti i dosta zavise od hormonskog faktora. Prema tome možemo raći da je ovo taloženje masti posledica najčešće:

  • slabe cirkulacije, ovo smanjuje mogućnostizbacivanja otrova i toksina iz organizma i dublje taloženje masnih naslaga. Sport je od velikog značaja za ubrzanje cirkulacije i protoka tečnosti u telu,metabolizma ćelija masti. Ako ste neaktivni celulit će se pre ili kasnijepojaviti i pogoršavati.
  • genetika, je veoma bitan faktor ali je i podsetnik da treba da pazimo na sebe  ida regulišemo ishranu i počnemo da treniramo.
  • ishrana, ishrana gde se konzumira dosta masne hrane, kalorične hrane pune raznih aditiva i soli uzrokuje pojavucelulita. Ovako se tečnost zadržava u organizmu i loše deluje na celulit. Bitno je pratiti pravilnu ishranu.
  • hormoni, visok nivo estrogena hormona kojise pojavljuje u većem obliku u odredjenim dobima kod žena (pubertet, trudnoća,menopauza) veoma je uticajan na pojavljivanje izgleda narandžine kore. U ovim slučajevima je neizbežan ali može da se tretira treningom sa elektrostimulacijom, fizičkom aktivnošću i propisanom ishranom.
  • stres, on direktno utiče na naše telo, usporava metabolizami cirkulaciju u organizmu.
  • alkohol i cigarete, previše toksina koje unosite usvoj organizam i način života koji usporavaju eliminisanje tih otrova iz organizma doprinose napretku pojave i razvoja celulita. Alkohol i duvan prouzrokuju te toksine i utiču na cirkulaciju krvi u organizmu.

Svi ovi faktori utiču na pojavu i razvoj celulita pretežno kod žena posle puberteta nezavisno od kilaže.

EMS tehnologija i celulit!

EMS trening kroz aktivaciju mišića prirodnim i veštačkim impulsima koje emituje naše odelo veoma je efikasna u tretiranju svihvrsta celulita. Joe Fitness EMS Studio poseduje opremu koja ima specifične iindividualne programe za celulit. Pomoću EMS tehnologije možemo direktno danapadnemo specifične regije tela koje su ugrožene celulitom, uz specifične vežbe smanjujemo procenat masnih ćelija koje su odgovorne za izgled narandžine kore. Sa EMS opremom pogadjamo i duboke mišiće koje bi inače u konvencionalnom treningu jako teško aktivirali ili bi trebalo više vremena. Zahvaljujući EMS-u, moguće je podstaći bolju cirkulaciju, eliminaciju toksina iz organizma i odredjenih regija, takodje stimuliše proizvodnju kolagena koji je odgovoran za lep izgled i zategnutu kožu.

 U globalu sa EMS treningom moguće je definisati i tonirati telo za manje vreme u odnosu nadruge vidove vežbanja.

Sa Joe Fitness EMS Studio-m možete za kratko vreme ostvariti velike rezultate. Naravno da je potrebna posvećenost, redovnost,korekcija životnih navika kroz zdraviju ishranu i pravilno vežbanje. Celulit se može napasti, sakriti, smanjiti ili sprečiti da se povećava, medjutim potrebna je vaša posvećenost i vera.

Treneri  u Joe Fitness EMS Studiu će se maksimalno potruditi da vam kroz personalni trening i plan treninga pomogne u realizaciji vaših ciljeva.

Joe Fitness EMS Studio protiv celulita.

Share this post