fbpx

EMS TEHNOLOGIJA POMOĆ ZA KARDIOVASKULARNI SISTEM

Jedno od mnogih ispitivanja na temu treniranja sa EMS tehologijom, specifično se bavi treniranju ljudi sa kardiovaskularnim i srčanim problemima  i da li je pogodan vid vežbanja za njih.

Kakvi su srčani problemi?

To su problemi gde srčana pumpa ne može da pumpa dovoljnu količinu krvi kroz kardiovaskularni sistem koliko je potrebno. Ovaj nedostatak može dovesti do zadržavanja vode u organizmu. Takodje ovo može prouzrokovati prekomerni umor i kratak dah, tj. ubrzanu zadihanost. Da bi se umanjili ili uklonili ovi problemi dozirani i umereni EMS trening se pokazao izuzetno efikasnim.

Studija ispitivanja.

Ispitivanja koju su nazvali ’’EMS trening kod srčanih pacijenata’’, gde su proveravali da li je EMS trening efikasan u prevenciji srčanih problema, vodili su eminentni naučnici sa Kardiovaskularnog odseka klinike u Nemačkoj.

15 pacijenata sa srčanim problemima bili su izloženi testiranju u trajanju od 6 meseci, kroz nekoliko faktora: srčane performanse, aktivnost metabilizma, težina tela i procenat masti u organizmu.

Rezultati:

Rezultati govore sami za sebe.

Uporedjivanjem pre, tokom i na kraju ispitivanja pokazalo je povećanje do čak 96% potrošnje kiseonika prilikom najvećih intenziteta  opterećenja.

Uporedo sa tim, krvni pritisak se mogao znatno normalizovati, tj. smanjiti.

EMS trening je takodje uticao na povećanje mišićne mase i do 14% na telesnom nivou.

Za vreme ovog testiranja nije bilo evidentirano ni jedno odustajanje kod testiranih zbog problema sa srcem i kardiovaskularnim sistemom. Ovo se može razumeti i kroz povećanje samih fizičkih performansi testiranih pacijenata, koje su oni i sami primetili i prijavili.

EMS trening sistem je pogodan za ljude sa srčanim i kardiovaskularnim manama i nedostacima, kao i da poboljšava opšte stanje organizma.  EMS trening takodje pomaže zdravim osobama da urade nešto za sebe i da rade na prevenciji bolesti, pogotovo vezane za kardiovaskularni sistem.

Joe Fitness EMS Studio pored EMS tehnologije poseduje profesionalni eliptični trenažer, na kojem klijenti mogu da rade kvalitetan kardio trening  celog tela sa minimalnim opterećenjem na zglobove, kičmu, kolena, ramena, laktove, skočne zglobove itd.

Share this post