fbpx

Zašto se odlučiti za EMS trening?

Pre svega što ćemo pojasniti zašto je EMS trening pogodniji, efikasniji i bolji od konvencionalnog treniranja, treba napomenuti da smo odlučili da koristimo opremu Wiemspro, španskog proizvodjača koji se proizvodi u EU  iz razloga što se izdvojio kao najbolji EMS sistem na tržištu.

Prednosti našeg sistema je u tome što radi na bazi bluetooth tehnologije prenosa upravljačkih komandi, što će reći da niste vezani nikakvim žicama za statičnu bazu odakle idu impulsi.

Mali aparat veličine externe baterije, prikačen je na odelo i to vam daje mogućnost i slobodu pokreta, slobodu gde ćete da radite i kada, nezavisno od napajanja strujom.

Ems sistem treninga u Joe Fitness EMS studiu podrazumeva da možete istovremeno da aktivirate preko 12 glavnih glupa mišića putem implementiranja dodatnih elektro impulsa koje naše telo takodje prirodno proizvodi kako bi se kretali. Mi samo podržavamo prirodne impulse i šaljemo dodatne za vreme aktiviacije tela kao i u pauzama izmedju pokreta i vežbi. Ovo govori da i dok pauzirate vaši mišići rade i to uveliko skraćuje vreme treniranja. Iz ovog razloga trening je sveden na 20 aktivnih i efikasnih minuta.

Celokupna telesna aktivacija putem EMS sistema bazirana je na lokalnoj elektrostimulaciji (EMS ili NEMS). Osmišljena i primenjivana jos davnih godina, prvobitno primenjena u fizikalnoj terapiji i medicini, pa 50-tih godina u Rusiji implementirana u sport gde se metod pokazao izuzetno uspešnim i bezbednim, javnost je tražila da se ovaj vid treninga osavremeni i usavrši, prilagodi za trening celog tela, za svakodnevno primenjivanje i treniranje.

Joe Fitness Ems studio i naš EMS trening pomaže vam da podignete efikasnost vašeg treninga za kraće vreme rada.  Efikasnost je glavna reč koja može da opiše ovaj metod treniranja. Sa nama možete da uštedite na vremenu ili jednostavno da postignete veće rezultate za manje vremena i u zanimljivijem treningu. Postigni  bolje rezultate, ostvari brže ciljeve, radi nekoliko zahteva u isto vreme.

Wiemspro je prvi pravi wirelles EMS sistem. Vi možete trenirati u teretani, studiu, parku, na stadionu, nema granica. Možete detaljno i precizno podešavati 12 grupa mišića istovremeno u zavisnosti od potreba i zahteva. Rad celog tela u isto vreme umesto treniranja samo jedne grupe mišića višestruko skraćuje vreme treniranja. Toniraj svoje mišiće, izgradi maximalnu snagu i izdržljivost radeći svoj omiljeni trening.

Možete popraviti zdravlje i lepotu bez trošenje dragocenog vremena u teretani ili kozmetičkim salonima.

Bez obzira da li ste običan rekreativac bez istorije treniranja i sporta, ili pak profesionalni sportista, možemo vam se prilagoditi i pomoći vam da napravite dobar rezultat.

Jedna od najboljih kombinacija je kombinacija HIIT treninga i EMS sistema. HIIT trening (high intensity interval training) je trening visokog intenziteta sa kratkim pauzama, koji ubrzava metabolizam, spaljuje kalorije brže a u isto vreme gradi mišiće.

Možete povećati svoj energetski potencijal za vreme i posle treninga, bićete u mogućnosti da povećavate intenzitet treniranja, brže ćete se oporavljati posle treninga sa manjim upalama mišića i bržom rekuperacijom, kombinovanje nekoliko zahteva (primarnih i sekundarnih) u isto vreme rada. . .

Primarna grupa ljudi i glavni cilj treniranja pored poboljšanja zdravlja je skidanja viška kilograma. Zašto koristiti EMS trening za skidanje kilograma. Jednostavno posle dosta istraživanja sada nam je jasno da EMS trening više stimuliše potrošnju energije za vreme i posle treninga, ubrzava metabolizam i brže topi masne naslage. Možemo koristiti kardio program, trening izdržljivosti, trening snage, HIIT trening itd.

Govoreći o broju treninga u učestalosti koji je preporučen, dolazimo do brojke od samo 3 treninga nedeljno koji su maximalno preporučeni. Trening sa EMS sistemom troši i do 500 kalorija sa 20 min, medjutim tu nije kraj, i posle treninga u rasponu 48 časova potroši se i do 4200 kalorija. Ovo proizilazi iz toga što EMS sistem ubrzava metabolizam i potrošnju kalorija i posle treninga i do 2 dana. Iz ovog i iz razloga kvalitetnog odmora posle treninga predvidjeno je da se odmori dva dana izmedju treninga. Koliko je bitan dobar i efikasan trening toliko je bitan i dobar odmor. On ubrzava rezultate, omogućava telu da se bolje oporavi od prethodnog treninga i obezbedi organizmu više snage za sledeći.

Sa dva treninga nedeljno po 20 minuta, već posle mesec dana primetićete merljive i vizuelne rezultate.

Ukratko: Zašto da krenete sa treniranjem u Joe Fitness EMS studio?

Pravo pitanje je: zašto da ne?

Ako želite kratak, efikasan, bezbedan za zdravlje i organizam, dinamičan, inovativan, intenzivan, moderan trening (a svi to hoće) javite se i probajte najnoviji sistem treninga u Fitness-u.

Share this post