fbpx

Zašto IT firme treba da ulažu u emocionalno, psihičko i fizičko zdravlje svojih zaposlenih?

Nekoliko istraživanja obavljenih u prethodnoj deceniji gde su ispitivali zdravstveno stanje zaposlenih u informacionom sektoru, pokazalo se da developeri i IT stručnjaci imaju probleme sa stresom, emocionalnim zdravljem, nesanicom ali i sa fizičkim stanjem organizma.

Istraživanje je pokazalo da više od polovina zaposlenih u IT sektoru ima probleme sa nesanicom, uporedjujući sa opštim brojem od približno 20 procenata to je dosta više. Takodje pokazalo se da mladji imaju veće probleme sa spavanjem nego stariji zaposleni. Poznato je da problemi sa nesanicom smanjuju radnu sposobnost, manjak koncentracije, više stresa, slabije pamćenje, iscprljenost. Ukoliko se ovom problemu ne izadje u susret moguće su i ozbiljnije komplikacije sa zdravljem.

Specifično radno okruženje takodje može da utiče na psihičko i emocionalno zdravlje zaposlenih. S obzirom da ovaj posao podrazumeva i više od 8  sati sedenja ispred računara u pretežno sličnoj konstalaciji ljudi duži period može da dovede do gubljenja veze sa realnošću, teškog uklapanja u svakodnevni život u društvo.

Znajući da je posao programera specifičan i da se uglavnom svakodnevno obradjuje identična materija koja stimuliše samo jednu hemisferu mozga, a druga biva zapotavljena i ako taj neko nema hobi, ne bavi se sportom, nema partnera i ne teži napredovanju u karijeri u nekom periodu može doći do neraspoloženja i nezadovoljstva baš iz ovih razloga, osećaj da nešto fali a to je ta druga polovina.

Posao gde se 8 i više sati sedi ispred računara može u u nekom vremenskom periodu da utiče na pogoršanje fizičkog zdravlja, uglavnom su to bolovi u ledjima, ramenima, vratu, kilogrami se gomilaju zbog usporenog metabolizma, vid se pogoršava zbog uslova rada.

Nebitno koja je regija pogodjena da li je to lumbalni deo, rameni ili vratni on stvara laganu disfunkciju kičme, a znajći da je kičma stub zdravlja zato što različiti nervi iz kičmenog stuba idu ka vitalnim organima, možemo dovesti do problema i funkcionisanje unutrašnjih organa.

Svi navedeni problemi mogu dovesti do zdravstvenih i emocionalnih problema pri kojima dolazi do pada produktivnosti na poslu. Sama produktivnost je višestruko manja kada je radnik nezadovoljan, pa i dovesti do bolovanja koja donose finansijsku štetu firmi.

Zbog toga je u interesu firme da radi na poboljšanju fizičkog, psihičkog i emocionalnog stanja svog zaposlenog.

Joe Fitness EMS Studio je odlična baza za ljude koji su u IT sektoru.

Mi vam nudimo najsavremeniji EMS fitness sistem, treninge koji traju samo dvadeset minuta i jednako su efikasni kao višestruko duži treninzi u teretanama, dobru prevenciju od povreda, pomaže u otklanjanju bolova u ledjima i kukovima, unapredjuje kardiovaskularni sistem i cirkulaciju, popravlja posturu tela, ubrzava metabolizam i topljenje masti, utiče na smanjenje celulita i još mnogo toga.

EMS trening štedi vaše vreme, mi znamo da je Vaše vreme dragoceno i samim tim pravimo dinamične, interesantne, inovativne, pre svega personalne treninge koji traju kratko.

U Joe Fitness EMS Studiu imate potpuni komfor, obezbedjena je oprema za trening, peškiri, kozmetika, osveženje i suplementacije pre, za vreme i posle treninga. Najbolji trening za IT stručnjake i developere u Novom Sad-u, Joe Fitness EMS Studio.

Share this post